Közép Dalmácia

Vodice

A 4.000 lelkes egykori halászfalu időközben, mozgalmas vonzó nyaralóhellyé nőtte ki magát. A kikötőövezetben -az autók kitiltása után- a sétálóutcákon, egymást érik a sörözök, kiskocsmák, ajándékboltok, éttermek.

tovább »
Sibenik

A Krka-folyó torkolatánál található ezeréves város kultúrtörténelmi hagyományokban nagyon gazdag. Az óváros mellett további látnivalókat kínálnak a szépen fennmaradt erődítmények, és a Sv. Jakov-katedrális, Horvátország egyik legszebb temploma.

tovább »
Primosten

Primosten városkája közismert a Horvátországot szerető turisták körében. A város egy aprócska szigetre épült, melyet az idők során kis híddal a szárazföldhöz csatoltak.

tovább »
Trogir

Történelmi hangulatot árasztó óvárosa tette világhírűvé Dalmácia eme ékszerét. A várost KR.e. III. században, görögök alapították, de Róma, Bizánc kultúrája is kitapinthatóan látható.

tovább »
Omis - Makarska riviéra

Az Omis-i Riviéra a Makarska-i és Split-i Riviéra között, a festői Biokovo hegy lábánál, a Cetinje folyó torkolatánál található.

tovább »
Brela - Makarska riviéra

Brela kis turisztikai település a Makarska riviérán. Természeti és kulturális gazdagsága, kristály tiszta tengervíze, természetes kavicsos strandja és gyönyörű sétányai miatt ezen riviéra egyik legnépszerűbb úti célja.

tovább »
Baska Voda - Makarska riviéra

Makarskától 8 km-re, a Biokovo hegység lábainál fekszik a partszakasz egyik legfestőibb és legnépszerűbb üdülővárosa Baska Voda.

tovább »
Makarska - Makarska riviéra

Az 1.762 m magas kopár BIOKOVO-Hegy lábánál fekszik a MAKARSKA RIVIÉRA, melynek fővárosa a gyönyörű MAKARSKA városa.

tovább »
Tucepi - Makarska riviéra

Tucepi a Biokovo-hegység lankáin fekszik, Makarskától délre. A hosszú aprókavicsos strandok kellemes élményeket, kikapcsolódást ígérnek.

tovább »
Podgora - Makarska riviéra

Podgora Horvátországban, Split-Dalmácia megyében, a makarskai riviérán található település. A falu 9 km-re fekszik Makarskától, a Biokovo-hegység lábánál.

tovább »
Brac sziget

Az Adria harmadik, Közép Dalmácia legnagyobb szigete Brac. Pálmafákkal övezett tengerparti sétányáról és festői óvárosáról híres fővárosa Supetar a Splitből induló komppal közelíthető meg.

tovább »
Hvar sziget

A negyedik legnagyobb (300 km2), egyben a leghosszabb (67,5 km), adriai sziget, a csodás természeti adottságú és kultúrtörténeti emlékekben gazdag sziget HVAR.

tovább »