Trogir

Történelmi hangulatot árasztó óvárosa tette világhírűvé Dalmácia eme ékszerét. A várost KR.e. III. században, görögök alapították, de Róma, Bizánc kultúrája is kitapinthatóan látható. A magyar történelmi kapcsolat: IV. Béla a tatárok elől ide menekült családjával. A középkori városmagot, szűk sikátorok, apró terek, borozók, sörözők, teraszok, turisták nyüzsgése és a nyelvek bábeli zavara teszi felejthetetlenné.Nagyobb térképre váltás

n_ajánlat kép

Történelmi hangulatot árasztó óvárosa révén vált világhírűvé Dalmácia eme ékszere. A középkori városmagot, szűk sikátorok, apró terek, borozók, sörözők, teraszok, turisták nyüzsgése és a nyelvek bábeli zavara teszi felejthetetlenné. Az UNESCO által védett város (mely kis sziget), egy hídon közelíthető meg, míg a sziget túloldalán, hídon keresztül jutunk az üdülőövezetbe, Ciovo szigetre. A tengerpart, fokozatosan mélyülő, aprókavicsos, ill. helyenként sziklás vagy kiépített. Az apartmanok az óvárostól 5-15 perc autóútra, a tengerparttól kb. 100-400 m-re találhatóak.
Budapesttől való távolság: kb. 730 km

n_ajánlat kép

Trogir óvárosától 4 km-re fekszik, csodálatos fenyőerdőben, domboldalon, 100 m-re a fokozatosan mélyülő, aprókavicsos tengerparttól a kétszárnyú és két melléképületből álló szállodaegyüttes. A strandon nyugágyak és napernyők bérelhetőek. A Split-i repülőtér csupán 7 km, Split városa pedig 30 km-re fekszik.

n_ajánlat kép

A Hotel Medena mellett található a teraszos formában épült kétszintes apartmanházak, a fokozatosan mélyülő homokos-kavicsos, ill. néhol kiépített strandtól 50-100 m-re.