Orebic - Peljesac félsziget

Korcula szigetével szemben helyezkedik el a 60 km hosszú, dús növényzetű, narancs ligetekben, szőlőskertekben gazdag és pálmafaligetekkel is rendelkező, gyönyörű félsziget, melynek fővárosa OREBIC. A 961 m SV. Ilija hegycsúcs alatt fekvő város a középkorban a dalmát tengeri hajózás központja volt és e hajósok utódai ma is járják a világ tengereit.

Másfél km hosszú homokos-aprókavicsos, fokozatosan mélyülő strandja világhírű.

A félsziget híres borairól, a peljesaci borok egyik legismertebbje a Dingac és a Postup.

Orebic megközelíthető komppal Ploceből (érkezés Trpanj kikötőjébe) vagy a félszigeten végigautózva (a világ 2. legnagyobb fala a Stoni-fal mellett haladva) érkezvén Orebicbe.

Ajánlott útvonal:

  • Bp.-Letenye-Zágráb-Ogulin-Split-
    • Ploce komp-Trpanj-Orebic /kb. 880 km/
    • Ploce-Neum-Ston-Orebic /kb. 950 km/
  • Bp.-Szekszárd-Mohács-Eszék(Osijek)-Doboj-Zenica-Szarajevo-Mosztar-Metkovic-
    • Ploce komp-Orebic /kb. 750 km/
    • Ploce-Neum-Ston-Orebic /kb. 820 km/


Nagyobb térképre váltás

n_ajánlat kép

A 60 km hosszú Peljesac-félszigeten fekszik az oly népszerű üdülőhely OREBIC városa, Korcula óvárosával szemben. Mögötte egy erdővel borított hegyvonulat, melynek legmagasabb csúcsa a 961 m magas Sv. Ilija. A városka a középkortól messze földön híres volt hajóskapitányairól, hajókikötőiről. A legfinomabb dalmát borok is (Dignal és Postup) Orebic szőlőskerjeiből kerülnek palackokba. Tengerpartja homokos-aprókavicsos, fokozatosan mélyülő, kisgyermekekkel érkezők számára különösképpen ajánlott.

n_ajánlat kép

A több épületből álló szálloda együttes, valamint a több légteres bungaló-apartmanok a Perna üdülőtelepen található, Orebic központjától 2.500 m-re, a fokozatosan mélyülő, 600 m hosszú, kavicsos tengerpart mellett.

n_ajánlat kép

A frissen felújított szálloda-együttes közvetlen az aprókavicsos tengerparton található, kb. 10 perc sétára a városkától, csodálatos mediterrán környezetben.
Elhelyezés: 2-3 ágyas (pótágy), tus/WC-s, légkondicionált szobák (TV/Sat., tel.), illetve a melléképület (depandance): 2 ágyas (pótágy), tus/WC-s szobák (tel.)
Ellátás: svédasztalos félpanzió, kívánságra All Inclusive ( korlátlan étel és  italfogyasztás: ásványvíz, üdítőitalok, helyi sörök / borok és égetett szeszek )
Szolgáltatás: légkondicionált étterem, drinkbár, kávézó, TV-szalon, terasz élőzenével, édesvizes felnőtt és gyermekmedence, napozóágyak, teniszpályák, sporteszközök kölcsönzése    

n_ajánlat kép

Közelmúltban felújított hangulatos szálloda közvetlen a homokos-kavicsos, fokozatosan mélyülő tengerparton, csodálatos zöld környezetben fekszik.
Elhelyezés: 2-3 ágyas (pótágy) légkondicionált tus/WC-s szobák (TV/Sat., telefon, minibár, balkon)
Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli, menüválasztásos vacsora -salátabüfével, a vacsorához 1-1 pohár bor, üdítő, ásványvíz tartozik)
Szolgáltatások: étterem, drinkbár, éjszakai bár, gyerekjátszószoba, sportpályák, minigolf, külső medence, saját strand